Šeškinės bendruomenių sąjunga jungiasi prie projekto ,,Prisijungusi Lietuva”

2018 m. balandžio 3 d. startavo projektas „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė” (toliau – „Prisijungusi Lietuva“), kurio tikslas – padėti gyventojams išmokti efektyviai, saugiai, atsakingai naudotis informacinėmis technologijomis bei internetu ir jo teikiamomis galimybėmis.
Projekto naudą pajus apie 500 tūkst. Lietuvos gyventojų
Projektas „Prisijungusi Lietuva“ bus realizuojamas visoje Lietuvoje ir yra nukreiptas į gausią gyventojų tikslinę grupę – apie 500 tūkst. asmenų, kurie vis dar nesinaudoja internetu arba kurių skaitmeniniai įgūdžiai yra nepakankami.

Norint apmokyti tiek daug žmonių, bus sukurtas „skaitmeninių lyderių“ ir „e. skautų“ (savanorių) tinklas, vienysiantis ne mažiau kaip 2000 asmenų. Prie šio tinklo kviečiami prisijungti ir 1200 šalies bibliotekininkų, kurie konsultuoja gyventojus planuojamuose atnaujinti viešosiose interneto prieigos taškuose.

Projektas bus itin plačios apimties – į jį bus pakviesta apie 750 vietos bendruomenių, suorganizuota iki 10 tūkst. konsultavimo ir mokymo renginių, kurie vyks 1200 viešųjų interneto prieigos taškų bibliotekose. Šiuose renginiuose dalyvaus apie 100 tūkst. žmonių.

https://www.epilietis.eu/prisijungusi-lietuva