Nemokamas seminaras ,,Žalioji erdvė daugiabučio kieme”

“Kita forma” projekto vykdytojai nori pakviesti Vilniaus daugiabučių namų bendrijų atstovus, bei aktyvius gyventojus ir savo aplinka besirūpinančius vilniečius į NEMOKAMĄ seminarą “Žalioji erdvė daugiabučio kieme”!

Renginys vyks š.m. spalio 22 d. nuo 16 val. Vilniaus miesto savivaldybėje, Konstitucijos pr. 3, Kolegijos salėje.

Projekto „Žalioji erdvė daugiabučio kieme“ siekiai – paskatinti Vilniaus daugiabučių namų bendrijas savo artimoje aplinkoje kurti mažas žaliąsias erdves, tausoti ir praturtinti esamus želdynus.

Šiuo tikslu rengiamas seminaras, į kurį kviečiami daugiabučių bendrijų, aktyvių gyventojų bendruomenių atstovai ir visi savo aplinkos puoselėjimu besirūpinantys vilniečiai. Seminaro dalyviai bus nuosekliai supažindinami su žingsniais, kuriuos reikia atlikti siekiant susikurti tvarią žaliąją erdvę. Bus paaiškintos gyventojų teisės ir veiksmai, kuriuos reikia atlikti derinant žalinamos teritorijos projektą, pasirenkant želdinius, apželdinimo būdus, formuojant esamus ir naujus želdinius. Bus pateikiami užsienio šalių bendruomenių patirties pavyzdžiai.

Registracija į renginį: https://goo.gl/forms/9Dc4duU6fJ3UN0Bq2
Programa:
1. Kuo tapti, kad būtum laimingas visą gyvenimą (Vilniaus miesto savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus Želdynų poskyrio vedėja Giedrė Čeponytė)
2. Medžiai miesto landšafte („Medeinės parkai“ specialistas Albertas Žostautas)
3. Žalioji daugiabučio aplinka – atgaiva tiek akims, tiek sielai (Vilniaus miesto savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus Aplinkos apsaugos poskyrio ekologė Ona Motiejūnaitė)
4. Sumedėjusių augalų gerovės ir apsaugos užtikrinimo urbanizuotoje teritorijoje ypatumai(VšĮ „Lietuvos arboristikos centras“ vadovas Algis Davenis)
5. Antrinis daiktų panaudojimas tvarkant savo aplinką (Tinklaraštininkė Rūta Iliuk)
6. Žaliosios miestų erdvės: užsienio patirtis ir klimato kaitos iššūkiai VšĮ „RV Agentūra“ direktorė Vaida Griškevičienė)
Drąsiai dalinkitės informacija apie renginį su visais besidominčiais ir suinteresuotais vilniečiais! 
Iki pasimatymo seminare!
“Kita forma” projekto vykdytojai