Šeškinės bendruomenė keliavo partizanų keliais

2018 m. spalio 13 d. saulėtą ir šiltą dieną visa Šeškinės bendruomenė – Šeškinės politinių kalinių ir tremtinių bičiuliai, Vilniaus Žemynos gimnazijos mokiniai, seniūnaičiai, bendruomenių nariai išvyko pagerbti ir prisiminti mūsų istorijos didvyrių. Iš pradžių buvo padėtos gėlės prie memorialo ,,Žuvusiems už Lietuvos laisvę” Adomynės kapinėse, vėliau dalyvavome mišiose už Algimanto apygardos partizanų vadą Antaną Starkų-Montę, už Lietuvos partizanus ir laisvės gynėjus Adomynės Švč. M.Marijos bažnyčioje. Šeškinės jaunimas
dalyvavo pagarbos bėgime ,,Algimanto apygardos partizanų kovų takais”, dalyvavome paminklo Algimanto apygardos partizanų Vadui Antanui Starkui-Montei atidengimo ceremonijoje Aluotų kaime.

,,Partizanai, laisvės gynėjai – Lietuvos istorijos dalis, kurios nepamirš jokia karta, kuri prisimena tuos laikus, kai reikėjo ginti savo tėvynę nuo priešų ir kovoti už savo šeimas ginklu ir krauju. Turime būti dėkingi ir gerbti jų atmintį visada. Jų dėka esame laisvi ir nepriklausomi. Pasakokime jaunimui apie tų laikų prisiminus, tai gyvi istoriniai faktai, kurių niekas niekada negalės paneigti” – mintimis dalinosi pirmininkas Olegas Beriozovas.
Dėkojame už nuotraukas Ingai Peslekaitei.