Lietuvą kiekvienas kuriame asmeniškai: „Call For Walls“ konkursą laimėjo Visagino socialinės globos namai ir projektas Šeškinėje

Lietuvą kiekvienas kuriame asmeniškai: „Call For Walls“ konkursą laimėjo Visagino socialinės globos namai ir projektas Šeškinėje.

Nuoširdžiai ačiū visiems dalyvavusiems!
Gauta eilė paraiškų iš skirtingų šalies vietovių: nuo Kauno iki Nidos ar Šiaulių.
Laimėtojais pasirinkti projektai, turintys stiprų socialinį aspektą: 
Socialinės globos namai Visagine idėja kartu ištapyti sieną-tvorą, į procesą įtraukiant ten gyvenančius gyventojus. Globos namų darbuotojai neabejoja, jog šis projektas bus itin įsimintinas ten gyvenantiems likimo nuskriaustiems ir itin vienišiems žmonėms.

Antras laimėjęs projektas – Vilniuje, Šeškinės mikrorajone stovinti elektros transformatorinė. Idėjos autoriai mena iškilią Šeškinės istoriją ir garsius gyventojus kaip teatro režisieriai Rimas Tuminas, Eimuntas Nekrošius, baleto šokėjas Jonas Katakinas ir kiti, nors jie puikiai suvokia, kad dabar šis rajonas įdomus tik patiems gyventojams, tačiau būtent jie, o ypač vaikai, ir nusipelno kasdienybės paįvairinimo su pozityviu meno kūriniu ant elektros transformatorinės sienos.
Dar kartą dėkojame visiems dalyvavusiems ir linkime nepamiršti puikių idėjų!

Vienas garsiausių Lietuvos jaunosios kartos gatvės menininkų (mural art) – tapytojas Linas Kaziulionis, prisistatantis K Art 7slapyvardžiu, Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmečio proga paskelbė konkursą „Call For Walls“. Konkurso metu bet kuris šalies pilietis ar juridinis vienetas galėjo teikti viešos erdvės projektus-idėjas, kur galėtų būti nupieštas gatvės freskos kūrinys. Tapytojas išreiškė paprastą mintį: Lietuvą kiekvienas kuriame asmeniškai, todėl lauktos įdomios iniciatyvos, iš kurių menininkas išsirinko dvi ir rudenį įgyvendins nemokamai.

Menininko kontaktai: Linas Kaziulionis
+37064138013
kaziulionis@kart7.lt
kartseptyni@gmail.com