Misija: Nulis

Šeškinės bendruomenių sąjunga viena iš pirmųjų bendruomenių, kuri sutiko dalyvauti šiame eksperimente. Aplinkos ministerija kviečia kiekvieną šeškinietį dalyvauti darnumo skatinimo projekte „MISIJA:NULIS“
Šiandien į darbą važiavai automobiliu? Dažniausiai keliauji vienas? Greičiausiai, nė neįtari, kad gali lengvai išmatuoti savo automobilio išmetamą CO2 kiekį ir keliaudamas viešuoju transportu arba kartu su kolegomis galėtum prisidėti prie aplinkos apsaugos procesų?
O gal neturi automobilio, tačiau visai darbo dienai ar nakčiai palieki įjungtą televizorių ar radiją, veikiantį budėjimo režimu? Ar žinai, kad tokie veiksmai yra žalingi?
Aplinkos ministerija kviečia bendruomenes ir pavienius gyventojus dalyvauti projekte „MISIJA:NULIS“, kurio metu sužinosite daug vertingos informacijos apie jūsų kasdienių įpročių, vartojamų produktų, elektros ir kt. prietaisų tvarų naudojimą ir įtaką jums ir aplinkai. Projekto metu vyks 60 dienų eksperimentas, kurio dalyviais kviečiame tapti – kiekvienas žmogus gaus projekto išmaniuosius žingsniamačius, jums bus pristatyta internetinė taršos skaičiuoklė, kuri taps nepamainomu įrankiu fiksuojant savo įrenginių ir transporto poveikį aplinkai.
2018 m. kovo 28 d. 17:30 val. kviečiame jus į Šeškinės bendruomenės centrą adresu Šeškinės g. 28, Vilnius, susitikti su aplinkos apsaugos ir taršos specialistu, kuris pasidalins naudingais praktiniais patarimais, atsakys į jums rūpimus klausimus. Susitikimo metu kviesime bendrauti, diskutuoti, aptarti aktualiausias jūsų bendruomenei problemas.