Šeškinės bendruomenių sąjunga pirmoji bendruomenė, kuri praėjo akreditaciją savanorystės srityje

2017 m. gruodžio 29 d. Šeškinės bendruomenių sąjunga Jaunimo reikalų departamentui buvo pateikusi paraišką, pagal kurią taptume organizacija, kuri turi teisę priimti savanorius. 2018 m. sausio 26 d.  Jaunimo reikalų departamento eksperto pateiktą įvertinimą, asociacija ,,Šeškinės bendruomenių sąjunga” įdėjo daug pastangų, kad būtų užtikrinta struktūruota ir kompetencijas ugdanti savanorystė, yra orientuojamasi ne į kiekybę, o į kokybinę savanorystę, kad būtų atsižvelgta į kiekvieno savanorio individualius lūkesčius.
Akreditacija suteikta trims metams. Jaunimo savanorius priimančių organizacijų akreditavimo tikslas – pirmiausiai užtikrinti kokybišką ir jaunimui atvirą savanorišką veiklą. Taip pat, įvertinti organizacijos, norinčios tapti jaunimo savanorius priimančia organizacija, pasirengimą organizuoti savanorišką veiklą, bei numatyti gaires ir prioritetus tolesniam jaunimo savanorius priimančios organizacijos mokymuisi ir tobulėjimui.

Organizacijos akreditacija siekis kelti savanoriškos veiklos kokybę, sudaryti sąlygas jaunimui visoje Lietuvoje gauti kokybiškas paslaugas ir padėti organizacijoms tobulėti šioje srityje. Procedūros metu organizacijos gaus profesionalias konsultacijas bendraudamos su ekspertais ir gaires veiklos tobulinimui neatsižvelgiant į galutinį akreditacijos sprendimą.

Savanorystės sklaida Šeškinės mikrorajone ir toliau skinasi į priekį kelią. Skatinsime jaunus žmones išnaudoti šias galimybes praleidžiant turiningai laiką. Teigia pirmininkas Olegas Beriozovas.

Daugiau informacijos rasite: http://www.jrd.lt/jrd-veiklos-naujienos/savanorius-priimanciu-organizaciju-akreditacija-siekiant-uztikrinti-kokybiska-savanoryste