Įgyvendintas projektas ,,Šeškinės bendruomenės veiklos ir gebėjimų stiprinimas“

2017 m. Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimo Vilniaus miesto savivaldybėje asociacija ,,Šeškinės bendruomenių sąjunga“ įgyvendino projektą ,,Šeškinės bendruomenės veiklos ir gebėjimų stiprinimas“.
Projekto partneriai buvo: LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Vilniaus miesto savivaldybė, Šeškinės išplėstinė seniūnaičių sueiga. Sutartis 2017-10-13 sut. A72-1752/17(3.1.36-TD2)

Projekto rezultatai ir nauda:
Projektas buvo įgyvendintas laikantis nustatytų tikslų ir uždavinių. Šeškinės bendruomenė tapo savarankiškesnė tenkinant viešuosius jos poreikius, sustiprino jos narių sutelktumą ir tarpusavio pasitikėjimą, gebėjimus, bendruomeninės veiklos, sudarė sąlygas kuo didesniam gyventojų ratui dalyvauti Šeškinės bendruomenės gyvenime. Iš viso pagal registracijos lapus ir dalyvių skaičių bendruomenės veiklose dalyvavo daugiau nei 2000 asmenų.
Viso projekto metu Šeškinės gyventojai aktyviai dalyvavo bendruomenės veiklose, buvo sukurtos galimybės atrasti savo meninius, sportinius, kultūrinius įgūdžius, Šeškinės bendruomenės narių gebėjimai, žinios ir patirtis buvo panaudota kiekvienos veiklos metu. Didžiojoje dalyje veiklų buvo įtrauktos ir pažeidžiamiausios asmenų grupės, socialiai remtini vaikai ir neįgalieji. Buvo galimybė pažinti kitų Lietuvos bendruomenių vykdomas veiklas, pasidalinti gerąja patirtimi ir panaudoti ją Šeškinės bendruomenės stiprinimui.
Įgyvendinus projektą Šeškinės bendruomenės veikla yra dar labiau prieinama kiekvienam Šeškinės gyventojui, gyventojai žino, jog gali aktyviai įsitraukti į bendruomenės veiklą, įgyvendinti naujas idėjas ir iniciatyvas, prisidėti prie visai bendruomenei svarbių problemų sprendimo. Patys bendruomenės nariai įgavo naujų gebėjimų, žinių, patirties, kuri padės ateityje stiprinti Šeškinės bendruomenės veiklos kokybę, perduos žinias naujiems bendruomenės nariams.

Rezultatai:
1. žymiai daugiau gyventojų žino, kad yra bendruomenė, kuri suteikia galimybes veikti ir tobulėti;
2. Bendruomenės nariai įgavo nauju įgūdžių šiose srityse: projekto valdymo, komunikacijos, organizavimo, vadovavimo, problemų sprendimų, komandinio darbo;
3. Gyventojai kreipiasi į bendruomenę su esamomis problemomis, ko anksčiau nebuvo;
4. Išaugo savanorių skaičius iki 23.
Nauda:
1. Gyventoju ir bendruomenės užimtumas;
2. Idéjų realizavimo galimybė;
3. Bendruomeniškumo skatinimas;
Socialiai pažeidžamos grupės įtrauktos į veiklas;
Pažinimas kitų Lietuvos bendruomenių veiklos ir gerosios patirties pasidalinimas.

Visa informacija apie atskiras veiklas ir priemones buvo nuolatos viešinama socialiniame tinkle, interniatiname puslapyje www.seskinesbendruomenes.lt

Parengė Šeškinės bendruomenių sąjungos pirmininkas Olegas Beriozovas. Ataskaitos visos buvo pateiktos Vilniaus miesto savivaldybei, kurios buvo priimtos.