Šeškinės bendruomenė dalyvavo susitikimuose su Aukštaitijos krašto bendruomenėmis

2017 m. spalio 21 d. Šeškinės bendruomenių sąjungos atstovai, Šeškinės seniūnaičiai, Šeškinės gyventojai buvo išvykę susipažinti su Aukštaitijos krašto bendruomenėmis. Susitikimų metu buvo aplankyti žymiausi Aukštaitijos krašto objektai: Širvėtos regioninis parkas, Šventos dvaras, Mitologinis pėsčiųjų takas, Paukščių kaimas, Plaktukų muziejus, Aukštaitijos nacionalinis parkas, Ladakalnis.
Susitikimų metu vyko gerosios patirties dalinimosi diskusijos tarp Šeškinės bendruomenės atstovų ir Kaltanėnų bendruomene, Švenčionėlių ir Rieškutėnų bendruomenėmis.
Aptartos bendruomenių esamos problemos, projektinė veikla, bendruomenės namų reikšmė ir reikalingumas, bendruomenės narių telkimas, socialinių paslaugų teikimas.


Ateityje Šeškinės bendruomenių sąjunga planuoja aktyviai bendradarbiauti stiprinant kaimo ir miesto bendruomenių gebėjimus. Kaip teigia Šeškinės bendruomenių sąjungos pirmininkas Olegas Beriozovas, tokio šilto bendruomenių priėmimo nesitikėjime, jų pristatymai ir patarimai kaip bendruomenės sprendžia problemas mums bus naudingi, norint tapti savarankiška ir stipria bendruomene. Svaru paminėti tai, jog tokių vizitų svarba yra neatsiejama nuo bendruomeninės veiklos tąsos, todėl žmonėms yra svarbu pamatyti kitus, jog gautų didesnio pasitikėjimo ir noro veikti savo gyvenamojoje teritorije.

Priemonė dalinai finansuojama pagal Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017-2019 m. veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės ,,Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse” asociacijos ,,Šeškinės bendruomenių sąjunga” įgyvendinimą projektą ,,Šeškinės bendruomenės veiklos ir gebėjimų stiprinimas”.
Projekto partneriai: LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Vilniaus miesto savivaldybė, Šeškinės išplėstinė seniūnaičių sueiga.
Daugiau nuotraukų rasite: https://www.facebook.com/pg/seskinesbendruomenes/photos/?tab=album&album_id=1547536391973491